[COMUNICAT] VALORACIÓ DE LA MOCIÓ DE L’AJUNTAMENT DE MAÓ PER DECLARAR-SE MUNICIPI CONTRARI ALS DESNONAMENTS

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Menorca volem valorar la moció presentada per l’Ajuntament de Maó el passat dijous per declarar el municipi contrari als desnonaments.

La moció que presenta l’Ajuntament, preveu la creació d’una Comissió de Seguiment i un Servei de Mediació entre les afectades i les entitats financeres, de la qual formarien part tant l’Ajuntament com les entitats socials. Valorem molt positivament el fet que, després de quasi quatre anys de lluita col·lectiva, es reconegui en la PAH una interlocutora vàlid en matèria d’habitatge. Considerem també molt positiu que l’Ajuntament mostri la intenció de solucionar la problemàtica de l’accés a l’habitatge i els desnonaments.

L’Ajuntament es compromet a sol·licitar als bancs i caixes la paralització dels desnonaments al municipi, aplaudim aquest gest. Haurà d’acompanyar-se, però, de protocols que s’establiran a l’esmentada comissió, ja que per experiència sabem que les entitats financeres no es regeixen per polítiques de justícia social sinó per l’obtenció dels màxims beneficis i que la llei les ampara a l’hora de deixar a les famílies al carrer i un deute de per vida. És per això que no considerem pertinent que les entitats bancàries formin part de la comissió que marcarà les polítiques d’habitatge. Evidentment, haurem de negociar i mediar amb elles, però no poden marcar les polítiques i protocols d’habitatge els mateixos que han provocat aquesta problemàtica.

En la moció presentada trobem a faltar algunes mesures que la PAH porta reclamant i denunciant bastant de temps, com l’aplaçament del pagament de l’IBI a les persones en procés d’execució, l’intermediació dels serveis socials, o la sanció a través d’impostos als habitatges buits. Esperem que s’apliquin.

La PAH entrarem a formar part de la Comissió de Seguiment per aportar les nostres propostes i ser la veu de les persones afectades, tal i com vam fer a la Comissió de Desnonaments d’Es Castell. Hi posarem tota la nostra experiència i traslladarem les demandes de la plataforma. Això sí, vetllarem per a que les propostes es duguin a terme: hi ha solucions i demandes de mínims que han de ser cobertes i més enllà de les declaracions d’intencions han de materialitzar-se i aportar solucions.

Esperem que la col·laboració amb l’Ajuntament de Maó sigui fructífera i millori la situació de les persones amb dificultats per accedir a l’habitatge. De la mateixa manera, animem a la resta de municipis a posar-se ja a fer feina en aquest sentit, ja que a excepció de Maó i Sant Lluís, ningú s’ha posat en contacte amb la PAH ni ha presentat cap mesura davant una situació que la majoria denunciava durant la campanya electoral.

Sí QUE ES POT,

PAH Menorca.

Plataforma Afectats Hipoteca Menorca

Fuente: Plataforma Afectats Hipoteca Menorca

Noticia original: https://pahmenorca.wordpress.com/2015/07/27/comunicat-valoracio-de-la-mocio-de-lajuntament-de-mao-per-declarar-se-municipi-contrari-als-desnonaments/