Comunicat. Carta oberta a Javier López Cerón

Dijous passat la Sara Casero escrivia una carta oberta a Javier López-Cerón, director insular de l’Administració de l’Estat a Menorca, és a dir màxim responsable de la Delegació de Govern a l’illa. En aquesta, anunciava haver rebut ja cinc notificacions a causa de la seva presència “destacada” a concentracions no comunicades a la Direcció Insular. Tres d’aquestes éren accions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Menorca.

Des de la PAH volem expressar la nostra solidaritat amb la nostra companya, que és una peça més d’una lluita que és col·lectiva i anunciar que l’intent d’assenyalar-nos o reprimir-nos individualment no acabarà amb les nostres reivindicacions i encara menys amb les causes que les provoquen.

Perquè igualment que està regulat l’exercici de la llibertat d’expressió i reunió a la Constitució, també se suposa que tot ciutadà té dret a un habitatge digne i adequat (article 47). I com que les administracions no estan treballant per a garantir els nostres drets, els moviments socials hem de mobilitzar-nos per a tal de fer-ho.

La PAH és un mecanisme d’autotutela dels drets, d’autodefensa, d’auto-organització davant una enorme estafa financera i una llei hipotecària injusta. La base d’aquest moviment és completament col·lectiva i democràtica, les decisions es prenen conjuntament, així que no té cap sentit voler assenyalar o responsabilitzar a una sola persona de cap de les seves accions.

De la mateixa manera, no té cap sentit intentar amedrentar o acabar amb un moviment format en gran part per víctimes d’una crisi de la qual les entitats financeres, a les que assenyalem en les nostres accions, en son principals responsables.

Volen que deixem de fer accions? És fàcil, acceptin les mesures de la Iniciativa Legislativa Popular que va engegar la PAH, amb un milió i mig de signatures i més del 80% del suport social. Arreglin el problema. Si no ho fan, ho haurem de seguir fent nosaltres.

Les administracions han de donar solucions a les persones que, a causa de la pèrdua d’ingressos, s’enfronten a la pèrdua de l’habitatge (és a dir, quedar-se al carrer) i a haver de cobrir, a sobre, un deute enorme. Sumem-li les dificultats de la majoria dels afectats per a cobrir les seves necessitats més bàsiques. Tot això, per molt que ho intentin silenciar, està passant a Menorca, i passa sense que des dels Ajuntaments, el Consell o el Govern se’ls ofereixi cap alternativa habitacional, ja que les polítiques de vivenda pública brillen per la seva absència, un exemple n’és el mal funcionament de l’IBAVI: pisos buits perquè estan en mal estat, lloguers socials més cars que al mercat o que sigui imprescindible una nòmina per accedir a una vivenda social.

No ens queda una altra, de moment, que seguir organitzant-nos i lluitant col·lectivament. I seguirem fent-ho. La PAH som totes les persones que participen de les assemblees, de les accions o, simplement recolzen els nostres objectius així com les persones preocupades per les nefastes polítiques d’habitatge. Així que si s’ha d’assenyalar a algú, que sigui a totes i cadascuna d’aquestes persones. No tenim por i tenim raó. La nostra lluita no és només legítima, sinó que és un imperatiu ètic.
Si toquen a una, ens toquen a totes!

PAH Menorca

Archivado en: manifiestos

Titulo: Comunicat. Carta oberta a Javier López Cerón
Lee la noticia en la fuente original

Deja una respuesta