#BankiaMaltrata : Primera acció contra les entitats que no donen una segona oportunitat

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca inicia campanya contra les entitats que no donen una segona oportunitat a les persones afectades per les hipoteques. Primera acció dilluns 15 de febrer a l’oficina de Bankia al carrer Aragó, núm. 48 de Palma a les 11:30h

Bankia va tancar l’exercici 2014 amb més de 1000 milions de benefici i repeteix el 2015 amb un resultat similar. Aquest és el resultat d’una injecció de capital de 23.500 milions d’Euros de diners públics, el rescat més gran del país, entregada sense cap contraprestació social a canvi. Un suport econòmic, dels fons públics de tota la ciutadania, per arreglar la malversació de fons i frau en la gestió dels exconsellers de Bankia imputats des de l’Audiència Nacional.

Tot i l’ajuda rebuda des de l’àmbit públic Bankia ha seguit una línia totalment oposada al Dret a l’Habitatge. Bankia és l’Entitat que més desnona, sent una de les entitats que més desnona arreu del territori espanyol.

Bankia nega sistemàticament les dacions en pagament, reestructuracions de deute pel codi de bones pràctiques i els lloguers socials a les persones i famílies, inclús les tipificades com a dins el llindar d’exclusió pel “Decret Guindos” de Bones Pràctiques.

Lluny d’oferir solucions a les persones que plantegen problemes per pagar la hipoteca, Bankia dilata les negociacions indefinidament, pressionant a les persones amb mentides i insults, duent a les afectades a la desesperació, per tal que un cop esgotades acceptin productes propis, amb grans costos per les persones afectades, que augmenten el seu deute i no suposen una solució a llarg termini, bé posant condicions per accedir a aquests productes que no són assumibles.

Bankia exerceix una política d’assetjament a les persones amb una finalitat que no som capaces de discernir, més enllà de la violència psicològica i gratuïta que s’expressa en insults, vexacions i allargant les negociacions durant mesos, inclús anys, i duent a la desesperació a les persones afectades per Bankia, i que finalment acaba amb una proposta que potser havia estat assumible quan la persona manifesta la seva problemàtica financera i social, però que ja no és vàlida pel deute acumulat, inflat artificialment per la negativa de l’entitat durant els mesos que ha durat la negociació.

Bankia, com entitat rescatada per la ciutadania hauria de ser una entitat exemplar en les bones pràctiques bancàries, paradigmàtica, però és precisament el contrari, l’exemple de l’entitat més mercantilista, neoliberal i que té en la seva genètica empresarial l’empremta inequívoca dels seus directius corruptes com foren Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

Enfront de l’enriquiment abusiu, il·legítim, i mafiós de Bankia, la PAH Mallorca es mobilitza en defensa de les persones afectades que han sofert els obstacles descrits. La PAH continua la lluita per defensar la necessitat d’una alternativa habitacional real i efectiva. Per això iniciem una mobilització contra les entitats que no ofereixen solucions, amb l’objectiu d’establir una línia de resolució dels casos en tres demandes:
— Aplicació del Codi de Bones Pràctiques amb reestructuració i quites de capital a les persones que ho sol·licitin sense dilatar les negociacions.
— Dació en pagament amb condonació total del deute per les persones que no tinguin opció a reestructurar la seva hipoteca.
—Lloguer social per les persones desnonades que no tinguin dret a la moratòria de desnonaments i a les persones que han entregat l’habitatge en una dació en pagament, i que l’import d’aquest lloguer no superi el 30% dels ingressos de la unitat familiar que hi viu.

PAH Mallorca

Fuente: PAH Mallorca

Noticia original: https://pahmallorca.wordpress.com/2016/02/15/bankiamaltrata-primera-accio-contra-les-entitats-que-no-donen-una-segona-oportunitat/