Aturem junt@s les corba dels desnonaments!

Als jutjats, en plena pandèmia, ja pretenen reprendre els desnonaments!  Demà  divendres 5 de juny  a partir de les 10h fem acte de presència als jutjats Sa Gerreria de Palma per deixar ben clar que no volem més desnonaments, que no permetrem que torni aquesta barbàrie i que farem tot el que estigui a les nostres mans per aturar-los!

És el primer dia per sol·licitar la moratòria de 6 mesos en desnonaments de lloguer i vulnerabilitat per la COVID-19, i el segon per aturar qualsevol mena de desnonament sense alternativa habitacional.

És el cas de na Luz Mila Gil Pérez, també present als jutjats de Palma: una dona de 72 anys que viu sola amb el seu canet, totalment indefensa, i que s’ha trobat, increïblement en la seva situació de vulnerabilitat, que té un desnonament aquests dies i sense cap alternativa habitacional.

Na Luz Mila és una de tantes persones que es veuran abocades a una situació indigna i sense solució habitacional mentre el “Real Decreto 106/2018, de 9 de marzo, por el que se regula el Plan Estatal de Vivienda 2018-2021” i els governants asseguren que protegeixen a la població vulnerable, veiem aquesta realitat i la volem visibilitzar: PAH Mallorca anem als jutjats a exigir zero desnonaments!

Aquest drama ens duu a denunciar que passada la pandèmia sanitaria segueix la pandèmia social de l’habitatge.

A mitjan març es va declarar l’estat d’alarma a l’estat espanyol per enfrontar la greu crisi sanitària de la COVID-19. Sota el missatge de “frenar la corba dels contagis” el Govern va declarar que es pararien els desnonaments de famílies vulnerables per poder “quedar-nos a casa”.

Les organitzacions socials van denunciar en el seu moment que les mesures d’habitatge eren CLARAMENT INSUFICIENTS, que NO havien aturat realment tots els desnonaments i que els reallotjaments indignes ens obligaven a preguntar als poders públics “a quina casa em qued?”.

La crisi sanitària ha demostrat que, com hem denunciat des del primer dia, si es vol es poden suspendre els desnonaments.

Per tot això, ara no permetrem de cap de les maneres que torni “la corba de la vergonya, la dels desnonaments”.

Les organitzacions socials fa molts anys que estem lluitant contra els desnonaments, amb el suport i la solidaritat del 99% de la població. I ara toca, més que mai, unir-nos de nou.

Per això, serem als jutjats – serem pocs, respectant les mesures sanitàries -, i publiquem diversos documents útils jurídics perquè les persones amb amenaça de desnonament puguin recórrer aquest flagrant atropellament dels drets humans.

Avui denunciem que allò que el Govern va vendre com una “moratòria dels desnonaments” de sis mesos, només afecta alguns desnonaments de lloguer en els quals s’acrediti en els jutjats vulnerabilitat produïda per la COVID-19, segons la reduïda definició del Reial Decret Llei 11/2020.

La resta de desnonaments, que no estaven aturats per una suposada moratòria sinó per la suspensió dels terminis processals, es poden reprendre a partir d’aquesta setmana, avui dijous 4 de juny, gràcies a una modificació legal aprovada pel Consell de Ministres a finals de maig, continguda en l’article 8 de l’RDL 537/2020 de pròrroga de l’estat d’alarma.

Això vol dir que tots els desnonaments de lloguer que no entrin en la reduïda definició de vulnerabilitat del real decret abans citat, al costat dels hipotecaris o de persones que ocupen habitatges, poden tornar als nostres barris, pobles i ciutats a partir d’avui mateix!

Finalment per concloure l’acció informativa als jutjats entregarem al jutge degà un escrit per sol·licitar la suspensió extraòrdinaria dels desnonaments i una resposta per part dels jutjats d’aquesta sol·licitud que adjuntem.

Escrito al Juez_a Decano para suspensión de lanzamientos

 

PAH Mallorca

Fuente: PAH Mallorca

Noticia original: https://pahmallorca.wordpress.com/2020/06/04/aturem-junts-les-corba-dels-desnonaments/

Deja una respuesta